Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović govori na obilježavanju Dana Evrope

Ministar Bogdanović govori na obilježavanju Dana Evrope
Datum objave: 08.05.2018 10:00 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šef delegacije EU ambasador Aivo Orav, govoriće sjutra na obilježavanju 9. maja Dana Evrope. Program obilježavanja će početi u 9.30 sati, na platou ispred EU info centra u Podgorici. 

Evropska unija je proglasila 2018. godinu za Evropsku godinu kulturne baštine, pa će proslava Dana Evrope biti organizovana u tom duhu.

Ministarstvo kulture će, u okviru obilježavanja Dana Evrope, učestvovati i na sajmu kojeg organizuje EU Info centar. Na sajmu će biti predstavljene publikacije iz oblasti zaštite i očuvanja kulturne baštine, kroz koje će posjetioci imati priliku da se upoznaju sa pokretnim i nepokretnim nasljeđem Crne Gore.

Sajam se organizuje u okviru obilježavanja Evropske godine kulturne baštine, jubileja pokrenutog na osnovu odluke Evropskog Parlamenta i Savjeta Evropske Unije, a sa ciljem promovisanja kulturne baštine kao ključne komponente kulturnog diverziteta i međukulturalnog dijaloga. Slogan Evropske godine kulturne baštine glasi: „Naša baština: mjesto susreta prošlosti i budućnosti”, a manifestacija obuhvata događaje koji se realizuju širom Evrope u periodu od 7. decembra 2017. do 31. decembra 2018. godine.

Ministarstvo kulture je nacionalni koordinator Evropske godine kulturne baštine, a događaji koji promovišu raznolikost kulturne baštine Crne Gore, ali i prinicpe njene zaštite i očuvanja, realizuju se tokom cijele godine.

Ministarstvo kulture