Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Izvještaj o Javnim konsultacijama za izradu Nacrta zakona o elektronskim medijima

Datum objave: 24.12.2018 11:55 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladninih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18), Ministarstvo kulture je objavilo poziv za konsultacije zainteresovane javnosti povodom donošenja Nacrta zakona o elektronskim medijima. Javni poziv za učešće u javnim konsultacijama upućen je organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, objavljivanjem na web stranici ministarstva i na portalu e-uprave, 30.11.2018. godine. Uz javni poziv, na internet stranici Ministarstva objavljen je kontakt za dostavljanje primjedbi i sugestija.

Javne konsultacije, u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva, zaključene su 17.12.2018. godine. U ovom periodu, Ministarstvu su stigli predlozi i sugestije od 2 različita subjekta, koji su u prilogu postavljeni u elektronskoj formi na web stranici Ministarstva i portalu e-uprave.

Ministarstvo kulture je analiziralo pristigle predloge i sugestije i konstatovalo da će se u izradi Nacrta zakona o elektronskim medijima, predložene sugestije uzeti u razmatranje. O tome da li su predlozi i sugestije prihvaćene ili ne, zainteresovane strane će biti obaviještene u konačnom Izvještaju koji će biti pripremljen i objavljen nakon Javne rasprave o Nacrtu zakona o elektronskim medijima.

Ovdje možete preuzeti:

Predlozi i komentari zainteresovanih subjekata: