Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почео Подгорица Филм Фестивал: Смотра која подстиче међународну културну сарадњу

Почео Подгорица Филм Фестивал: Смотра која подстиче међународну културну сарадњу
Датум објаве: 03.12.2019 23:09 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуУ Црногорском народном позоришту вечерас је отворено четврто издање Подгорица филм фестивала.

Смотра коју, у сарадњи са Црногорском кинотеком, а уз подршку Министарства културе, организује НВУ “Подгорица филм фестивал” ове ће године трајати до осмог децембра и за то вријеме биће укупно приказано 27 остварења.

Током отварања фестивала, присутне је поздравио министар културе Александар Богдановић који је казао како кинематографија има посебну пажњу када су у питању фестивалске смотре у нашој држави.

Овогодишње издање фестивала још једном ће нам указати на сву раскош и јединственост различитих ауторских тежњи и поетика, али и скренути пажњу на кинематографије које функционишу са скромнијом финансијском и инфраструктуралном логистиком. мкуПосебно нас радује што и црногорска кинематографија, са филмом “Дохвати небо”, има достојног представника за овако промишљену селекцију. Треба истаћи да је “Подгорица филм фестивал”, својим интернационалним карактером, за ове четири године препознат као манифестација која подстиче међународну културну сарадњу, поставши мјесто за умрежавање и размјену искустава филмских професионалаца - нагласио је он.

Током отварања, директор Црногорске кинотеке Андро Мартиновић уручио је и награду те установе “Кино-око”, чији је овогодишњи добитник чилеанско-дански директор фотографије Мануел Алберто Кларо, који је уједно и специјалан гост четвртог Подгорица филм фестивала.

Изузев 27 филмова који ће током трајања фестивала бити приказани у Црногорском народном позоришту, биће уприличени и бројни пратећи програми.

Фото: Линк
Видео: Yоутубе