Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Održana radionica na temu sprovođenja revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije

Održana radionica na temu sprovođenja revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije
Datum objave: 04.12.2019 13:27 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Radionica na temu Revizija muzejskog materijala i muzejske dokumentacije – primjena propisa održana je 3. decembra, u organizaciji Ministarstva kulture, na Cetinju.
Ministarstvo kulture je u okviru svojih nadležnosti na sprovođenju propisa iz oblasti kulturne baštine organizovalo radionicu sa ciljem da se na osnovu istraživačkih nalaza i propisanog postupka revizije dođe do relevantnih podataka o broju i stanju muzejskih predmeta i muzejske dokumentacije, sa posebnim akcentom na muzejske predmete sa statusom kulturno dobro.
Radionici su prisustvovali predstavnici nacionalnih i opštinskih muzeja, koji su, pored ostalog, prezentovali rezultate revizije u svojim ustanovama, dostavljali prijedloge i sugestije za unapređenje rada u muzejskoj djelatnosti.
Predstavnici Prirodnjačkog i Pomorskog muzeja prezentovali su svoje izvještaje o zatečenom stanju, utvrđenim razlikama, prijedlogu za otpis i mjerama zaštite muzejskog materijala, koji su donijeti nakon sprovedenog postupka revizije u ovim muzejima.
Radionica je pružila priliku svima da razmjene dobre prakse, kao i da se doedukuju u pogledu sprovođenja zakonom propisane procedure.