Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржана радионица на тему спровођења ревизије музејског материјала и музејске документације

Одржана радионица на тему спровођења ревизије музејског материјала и музејске документације
Датум објаве: 04.12.2019 13:27 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Радионица на тему Ревизија музејског материјала и музејске документације – примјена прописа одржана је 3. децембра, у организацији Министарства културе, на Цетињу.
Министарство културе је у оквиру својих надлежности на спровођењу прописа из области културне баштине организовало радионицу са циљем да се на основу истраживачких налаза и прописаног поступка ревизије дође до релевантних података о броју и стању музејских предмета и музејске документације, са посебним акцентом на музејске предмете са статусом културно добро.
Радионици су присуствовали представници националних и општинских музеја, који су, поред осталог, презентовали резултате ревизије у својим установама, достављали приједлоге и сугестије за унапређење рада у музејској дјелатности.
Представници Природњачког и Поморског музеја презентовали су своје извјештаје о затеченом стању, утврђеним разликама, приједлогу за отпис и мјерама заштите музејског материјала, који су донијети након спроведеног поступка ревизије у овим музејима.
Радионица је пружила прилику свима да размјене добре праксе, као и да се доедукују у погледу спровођења законом прописане процедуре.