Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Interesovanje za koprodukciju za snimanje i izradu animiranog filma

Interesovanje za koprodukciju za snimanje i izradu animiranog filma
Datum objave: 22.12.2019 17:52 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


mkuMinistar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa predstavnicima producentske kuće Viky’s entertainment iz Italije Alidom Valini, Đovanom Kapuano i Davidom Leinardijem.

Tokom razgovora, više riječi bilo je o potencijalnoj saradnji, pri čemu su sagovornici iz Italije naglasili kako su zainteresovani za produkciju animiranog filma u Crnoj Gori.

U tom kontekstu, razmatrana je i mogućnost uspostavljanja studija, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako Ministarstvo kulture kroz različite programe pruža podsticaje svima koji su zainteresovani da uspostave inovativne i kreativne sadržaje na području Crne Gore.

Ministar Bogdanović sagovornicima je predstavio zakonodavni okvir koji tretira kinematografsku djelatnost, ističući kako će ta oblast biti u posebnom fokusu Ministarstva kulture tokom narednog perioda.

Predstavnici Viky’s entertainment-a istakli su kako su već upoznati sa Crnom Gorom i njenim izuzetnim potencijalima koji je svrstavaju među atraktivne filmske destinacije. S tim u vezi, oni su naglasili kako bi u perspektivi moglo doći do saradnje i u pogledu koprodukcije, prevashodno kada su u pitanju dugometražni igrani filmovi.