Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Интересовање за копродукцију за снимање и израду анимираног филма

Интересовање за копродукцију за снимање и израду анимираног филма
Датум објаве: 22.12.2019 17:52 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуМинистар културе Александар Богдановић састао се данас са представницима продуцентске куће Викy’с ентертаинмент из Италије Алидом Валини, Ђованом Капуано и Давидом Леинардијем.

Током разговора, више ријечи било је о потенцијалној сарадњи, при чему су саговорници из Италије нагласили како су заинтересовани за продукцију анимираног филма у Црној Гори.

У том контексту, разматрана је и могућност успостављања студија, при чему је министар Богдановић истакао како Министарство културе кроз различите програме пружа подстицаје свима који су заинтересовани да успоставе иновативне и креативне садржаје на подручју Црне Горе.

Министар Богдановић саговорницима је представио законодавни оквир који третира кинематографску дјелатност, истичући како ће та област бити у посебном фокусу Министарства културе током наредног периода.

Представници Викy’с ентертаинмент-а истакли су како су већ упознати са Црном Гором и њеним изузетним потенцијалима који је сврставају међу атрактивне филмске дестинације. С тим у вези, они су нагласили како би у перспективи могло доћи до сарадње и у погледу копродукције, превасходно када су у питању дугометражни играни филмови.