Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Представљен конкурс намијењен оснаживању културног и креативног сектора у региону

Представљен конкурс намијењен оснаживању културног и креативног сектора у региону
Датум објаве: 03.02.2020 10:15 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе и Деск за Креативну Европу организовали су Инфо дан посвећен програму Креативна Европа, с посебним акцентом на приоритете и циљеве овог фонда Европске уније којим се подржава сектор културе, умјетности и аудиовизуелне дјелатности.

На Инфо дану, који је одржан у ЕУ Инфо центру у Подгорици, представљен је позив за достављање приједлога пројеката у оквиру конкурса за изградњу капацитета и јачање сарадње у културном и креативном сектору у земљама Западног Балкана, који је тренутно у току. Било је ријечи о условима и начинима на које се црногорске институције и организације које се баве културном и креативном дјелатношћу могу пријавити. Наглашено је да је позив намијењен институцијама и организацијама које су као правна лица активне у културном и креативном сектору, те да физичка лица немају право учешћа. Предложени пројекти морају бити у складу са основним приоритетима конкурса: 
- поспјешивање културне прекограничне сарадње између земаља Западног Балкана и чланица Европске уније;
- јачање конкуренције у културном и креативном сектору у региону.

Рок за достављање приједлога је 17. март 2020. године у 17 часова, а сви заинтересовани више информација могу пронаћи на сајту Деска за Креативну Европу.