Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović sa predsjednikom Sindikata kulture Željkom Kalezićem

Ministar Bogdanović sa predsjednikom Sindikata kulture Željkom Kalezićem
Datum objave: 07.02.2020 16:28 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić razgovarali su danas na Cetinju o modelima saradnje
koji će rezultirati poboljšanjem statusa zaposlenih u sektoru kulture u Crnoj Gori.
Sagovornici su konstanovali da je dosadašnja saradnja donijela niz kvalitetnih rješenja koja su stvorila uslove za poboljšanje socio-ekonomskog položaja uposlenih u oblasti kulture. U tom kontekstu, predsjednik Sindikata Kalezić najavio je da će sredinom godine, od sredstava koje je obezbijedila Vlade Crne Gore, početi izgradnja prve zgrade namijenjene rješavanju stambenih pitanja zaposlenima u kulturi, koja će se graditi u crnogorskoj Prijestonici.
Konstatovano je i da treba nastaviti aktivnosti na obezbjeđivanju prevoza za zaposlene u oblasti kulture koji rade u Prijestonici, ali i omogućiti druge mehanizme u kontekstu poboljšanja njihovog sveobuhvatnog socio-ekonomskog statusa kroz kontinuirani dijalog između socijalnih partnera.
Na kraju, obostrano je izražena spremnost za međusobnu saradnju po svim pitanjima koja se odnose na unapređenje položaja zaposlenih u oblasti kulture.

Ministarstvo kulture