Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић са предсједником Синдиката културе Жељком Калезићем

Министар Богдановић са предсједником Синдиката културе Жељком Калезићем
Датум објаве: 07.02.2020 16:28 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и предсједник Синдиката културе Жељко Калезић разговарали су данас на Цетињу о моделима сарадње
који ће резултирати побољшањем статуса запослених у сектору културе у Црној Гори.
Саговорници су констановали да је досадашња сарадња донијела низ квалитетних рјешења која су створила услове за побољшање социо-економског положаја упослених у области културе. У том контексту, предсједник Синдиката Калезић најавио је да ће средином године, од средстава које је обезбиједила Владе Црне Горе, почети изградња прве зграде намијењене рјешавању стамбених питања запосленима у култури, која ће се градити у црногорској Пријестоници.
Констатовано је и да треба наставити активности на обезбјеђивању превоза за запослене у области културе који раде у Пријестоници, али и омогућити друге механизме у контексту побољшања њиховог свеобухватног социо-економског статуса кроз континуирани дијалог између социјалних партнера.
На крају, обострано је изражена спремност за међусобну сарадњу по свим питањима која се односе на унапређење положаја запослених у области културе.

Министарство културе