Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Дани европске баштине 2020: јавни позив за достављање прича о европској културној баштини

Дани европске баштине 2020: јавни позив за достављање прича о европској културној баштини
Датум објаве: 18.02.2020 10:44 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе информише да је, у оквиру иницијативе Дани европске баштине, подржане од стране Савјета Европе и Европске комисије, објављен јавни позив за достављање прича о европској културној баштини.

Позив за достављање прича реализује се са циљем наглашавања европске димензије културног насљеђа, али и истицања значаја локалних заједница које су укључене у обиљежавање Дана европске баштине на европском и националном нивоу. 

Позив је намијењен локалним заједницама из 50 држава потписница Европске конвенције о култури које су у последње три године организовале макар један догађај у оквиру Дана европске баштине; добитницима Еуропа Ностра награде и локалитетима којима је додијељена Европска ознака за културну баштину (Еуропеан Херитаге Лабел).

Позив за подношење Прича везаних за Дане европске баштине састоји се из два дијела – позива за подношење Приче и поступка пријављивања за додјелу средстава.
Локалне заједнице на објављени позив могу да поднесу највише три приче и један приједлог пројекта који може бити награђен са износом од 10,000€, а који је повезан са неком од поднесених прича.

Приче се подносе на линку: хттп://www.еуропеанхеритагедаyс.цом/Сторy и морају бити на енглеском језику. 

Важни датуми:

20. март 2020: Рок за подношење Прича 

21. март – 18. април 2020: Оцјењивање прича од стране предселекционог одбора

22. април 2020: Позив подносиоцима 20 најбољих прича да поднесу детаљан захтјев за додјелу бесповратних средстава који се састоји од предлога пројекта и буџета

13. мај 2020: Рок за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава

15. мај – 15. јун 2020: Оцјена пријава за додјелу бесповратних средстава од стране Оцјењивачке комисије

Узимајући у обзир детаљан пројектни приједлог и буџет, заједно са критеријумима за избор и додјелу средстава, Европски панел ће се састати у периоду од 15. маја до 15. јуна 2020. године како би изабрао најмање 10 европских прича које испуњавају услове за добијање бесповратне помоћи.
1. јул 2020: Коначни избор пројектних приједлога 

Подносиоци изабраних прича које су номиноване за додјелу бесповратних средстава биће о томе обавијештени до 1. јула 2020. године. 

Пројектне активности требало би да почну између 15. јула 2020. и 31. децембра 2020. године и да се заврше до краја марта 2021. године. 

Информације о побједничким пројектима из 2019. године, међу којима је и пројекат Библиотеке за слијепе “Монтенегро Беаутy ат Yоур Фингертипс” можете пронаћи овдје

Више информација о позиву можете пронаћи овдје.

Промотивна брошура налази се овдје