Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović posjetio kompaniju „Amplitudo”: Snažna podrška kreativnim potencijalima Crne Gore

Ministar Bogdanović posjetio kompaniju „Amplitudo”:  Snažna podrška kreativnim potencijalima Crne Gore
Datum objave: 26.02.2020 13:56 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


MKUMinistar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je danas kompaniju „Amplitudo“ gdje je sa rukovodstvom razgovarao o dosadašnjoj podršci sektoru kreativnih industrija i budućim modelima saradnje. 

Ističući da „Amplitudo” predstavlja pozitivan primjer kompanije u oblasti inovacija, programiranja i kreativnih industrija ne samo kada je riječ o Crnoj Gori već i znatno šire, ministar Bogdanović pohvalio je aktivno učešće i zapaženo pozicioniranje ove kompanije na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu. 

„To posebno ohrabruje ali i potvrđuje uvjerenje da u Crnoj Gori imamo mlade, kreativne i kvalitetne pojedince, čije kompetencije mogu da zadovolje potrebe i najzahtjevnijih globalnih klijenata“, ocijenio je ministar Bogdanović.

Kako je naglasio, činjenica da jedna kompanija iz oblasti inovacija, IT-a i kreativnih industrija zapošljava gotovo 70 ljudi iz Crne Gore, najbolje govori o kreativnom potencijalu naših mlađih generacija, ali i o kapacitetima kreativnog sektora na globalnom nivou.

„Kompanija „Amplitudo“ jedan je od pozitivnih primjera djelovanja u oblasti kreativnih industrija u Crnoj Gori, koja ima važnu ulogu u našem bruto nacionalnom proizvodu i veliki potencijal za dalji rast i razvoj. Baš kao što je to slučaj i u brojnim državama razvijenog svijeta, gdje kreativne industrije predstavljaju ključni generator ekonomskog razvoja“, kazao je ministar Bogdanović.

Na sastanku sa predstavnicima ove kompanije danas je precizirana saradnja u više pravaca. Konstatovano je i da je edukacija izuzetno važna, pa je dogovoren nastavak organizovanja Amplitudo akademije, sa posebnim fokusom na oblast gejminga. 

„Ovo je više nego jasna poruka da Vlada Crne Gore prepoznaje važnost i potencijal kreativnog sektora i naših mladih kreativaca. I što je mnogo važnije, da želimo snažnije da podržimo aktere iz ove oblasti“, poručio je ministar Bogdanović.

Kako je naglasio, današnja posjeta kompaniji „Amplitudo“ nastavak je onog što je započeto prošle godine, prvim koracima u programu „Kreativna Crna Gora”.
„To je maksimalna podrška pojedincima, privatnim partnerima i drugim organizacijama koje se bave stvaralaštvom i kreativnim industrijama“, poručio je ministar Bogdanović.

Izvršni direktor kompanije „Amplitudo“ Nenad Novović zahvalio je Ministarstvu kulture na iskazanoj podršci i izrazio uvjerenje da će danas zacrtani modeli saradnje biti samo početak zajedničkih aktivnosti, koje će u budućnosti rezultirati velikim projektima na obostrano zadovoljstvo.

Foto: flickr

Video: Youtube

Ministarstvo kulture