Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић посјетио компанију „Амплитудо”: Снажна подршка креативним потенцијалима Црне Горе

Министар Богдановић посјетио компанију „Амплитудо”:  Снажна подршка креативним потенцијалима Црне Горе
Датум објаве: 26.02.2020 13:56 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


МКУМинистар културе Александар Богдановић посјетио је данас компанију „Амплитудо“ гдје је са руководством разговарао о досадашњој подршци сектору креативних индустрија и будућим моделима сарадње. 

Истичући да „Амплитудо” представља позитиван примјер компаније у области иновација, програмирања и креативних индустрија не само када је ријеч о Црној Гори већ и знатно шире, министар Богдановић похвалио је активно учешће и запажено позиционирање ове компаније на све захтјевнијем међународном тржишту. 

„То посебно охрабрује али и потврђује увјерење да у Црној Гори имамо младе, креативне и квалитетне појединце, чије компетенције могу да задовоље потребе и најзахтјевнијих глобалних клијената“, оцијенио је министар Богдановић.

Како је нагласио, чињеница да једна компанија из области иновација, ИТ-а и креативних индустрија запошљава готово 70 људи из Црне Горе, најбоље говори о креативном потенцијалу наших млађих генерација, али и о капацитетима креативног сектора на глобалном нивоу.

„Компанија „Амплитудо“ један је од позитивних примјера дјеловања у области креативних индустрија у Црној Гори, која има важну улогу у нашем бруто националном производу и велики потенцијал за даљи раст и развој. Баш као што је то случај и у бројним државама развијеног свијета, гдје креативне индустрије представљају кључни генератор економског развоја“, казао је министар Богдановић.

На састанку са представницима ове компаније данас је прецизирана сарадња у више праваца. Констатовано је и да је едукација изузетно важна, па је договорен наставак организовања Амплитудо академије, са посебним фокусом на област гејминга. 

„Ово је више него јасна порука да Влада Црне Горе препознаје важност и потенцијал креативног сектора и наших младих креативаца. И што је много важније, да желимо снажније да подржимо актере из ове области“, поручио је министар Богдановић.

Како је нагласио, данашња посјета компанији „Амплитудо“ наставак је оног што је започето прошле године, првим корацима у програму „Креативна Црна Гора”.
„То је максимална подршка појединцима, приватним партнерима и другим организацијама које се баве стваралаштвом и креативним индустријама“, поручио је министар Богдановић.

Извршни директор компаније „Амплитудо“ Ненад Нововић захвалио је Министарству културе на исказаној подршци и изразио увјерење да ће данас зацртани модели сарадње бити само почетак заједничких активности, које ће у будућности резултирати великим пројектима на обострано задовољство.

Фото: флицкр

Видео: Yоутубе

Министарство културе