Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministarstvo kulture: Prijavite se za Berzu preduzetničkih ideja u oblasti kreativnih industrija

Ministarstvo kulture: Prijavite se za Berzu preduzetničkih ideja u oblasti kreativnih industrija
Datum objave: 12.03.2020 10:14 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo kulture i Univerzitet Donja Gorica raspisali su konkurs za desetu Berzu preduzetničkih ideja, koja će ove godine tematski biti fokusirana na oblast kreativnih industrija. Konkurs je rezultat nedavno potpisanog sporazuma o saradnji između Ministarstva kulture i ove visokoškolske institucije, pa će jubilarno izdanje Berze biti realizovano u skladu sa nacionalnim programom „Kreativna Crna Gora - identitet, imidž, promocija“, čiji je primarni cilj promocija i podrška savremenog stvaralaštva u kontekstu kreativnih industrija.

Konkurs je otvoren za sve studente i srednjoškolce, koji svoje ideje za ovogodišnju Berzu mogu prijaviti na sajtu: www.preduzetnistvo.me. Krajnji rok za prijavu je 24. april, a moguće je konkurisati sa tržišno orijentisanim projektima, proizvodima i inicijatvima iz oblasti: industrijskog dizajna, modnog dizajna i dizajna tekstila, ICT-a sa fokusom na razvoj inovativnih video igara, ICT-a sa fokusom na razvoj inovativnih aplikacija za mobilne uređaje i unapređenja životnog ambijenta. U obzir dolaze i ostale kreativne, inovativne i održive inicijative.

Na strani „ponude“ naći će se biznis ideje za koje će licitirati kompanije i institucije kao predstavnici „potražnje”. Jedanaest najboljih ideja biće predstavljene pred stranom „potražnje” 9. maja na Univerzitetu Donja Gorica na desetoj Berzi preduzetničkih ideja. Tradicionalno, nakon prezentacija uslijediće kotacija. Pravo na pregovore otkupiće ponuđač koji bude spreman da plati najveću cijenu. Očekuje se da ove godine za ideje na Berzi licitira više od 30 renomiranih kompanija i institucija iz Crne Gore i Evrope.

Uz najboljih jedanaest, ostale prijavljene ideje biće predstavljene u desetom izdanju Knjige ideja.

Berza preduzetničkih ideja UDG-a projekat je koji već deceniju predstavlja spoj mladosti, snage, kvalitetnih ideja i rješenja za svakodnevne probleme. U saradnji sa Ministarstvom kulture, ove godine poseban akcenat stavljen je na ideje iz oblasti kreativnih industrija, koje će doprinijeti i jačanju nacionalnog identiteta Crne Gore, prije svega u inovativnom smislu, ali i u kontekstu želje da se naša zemlja pozicionira kao kreativna destinacija.

Ministarstvo kulture