Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министарство културе: Пријавите се за Берзу предузетничких идеја у области креативних индустрија

Министарство културе: Пријавите се за Берзу предузетничких идеја у области креативних индустрија
Датум објаве: 12.03.2020 10:14 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе и Универзитет Доња Горица расписали су конкурс за десету Берзу предузетничких идеја, која ће ове године тематски бити фокусирана на област креативних индустрија. Конкурс је резултат недавно потписаног споразума о сарадњи између Министарства културе и ове високошколске институције, па ће јубиларно издање Берзе бити реализовано у складу са националним програмом „Креативна Црна Гора - идентитет, имиџ, промоција“, чији је примарни циљ промоција и подршка савременог стваралаштва у контексту креативних индустрија.

Конкурс је отворен за све студенте и средњошколце, који своје идеје за овогодишњу Берзу могу пријавити на сајту: www.предузетниство.ме. Крајњи рок за пријаву је 24. април, а могуће је конкурисати са тржишно оријентисаним пројектима, производима и иницијатвима из области: индустријског дизајна, модног дизајна и дизајна текстила, ИЦТ-а са фокусом на развој иновативних видео игара, ИЦТ-а са фокусом на развој иновативних апликација за мобилне уређаје и унапређења животног амбијента. У обзир долазе и остале креативне, иновативне и одрживе иницијативе.

На страни „понуде“ наћи ће се бизнис идеје за које ће лицитирати компаније и институције као представници „потражње”. Једанаест најбољих идеја биће представљене пред страном „потражње” 9. маја на Универзитету Доња Горица на десетој Берзи предузетничких идеја. Традиционално, након презентација услиједиће котација. Право на преговоре откупиће понуђач који буде спреман да плати највећу цијену. Очекује се да ове године за идеје на Берзи лицитира више од 30 реномираних компанија и институција из Црне Горе и Европе.

Уз најбољих једанаест, остале пријављене идеје биће представљене у десетом издању Књиге идеја.

Берза предузетничких идеја УДГ-а пројекат је који већ деценију представља спој младости, снаге, квалитетних идеја и рјешења за свакодневне проблеме. У сарадњи са Министарством културе, ове године посебан акценат стављен је на идеје из области креативних индустрија, које ће допринијети и јачању националног идентитета Црне Горе, прије свега у иновативном смислу, али и у контексту жеље да се наша земља позиционира као креативна дестинација.

Министарство културе