Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Позив за УНЕСЦО Програм партиципације 2020 – 2021

Датум објаве: 16.03.2020 12:36 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


На основу УНЕСЦО Резолуције 39 Ц/61, Црногорска национална комисија за УНЕСЦО објављује Позив за пријаву пројеката у оквиру УНЕСЦО Програма партиципације за 2020-2021. годину

Услови пријаве:

1. Носилац пројекта: правна лица која могу осигурати квалитетну имплементацију пројекта;

2. Оквир пројекта: усклађеност с документом 39 Ц/61, Програмом и буџетом УНЕСЦО, те другим релевантним стратешким документима. Појединачне пројекте је потребно ускладити са усвојеним приоритетима за пет главних програмских области Организације, а посебну пажњу скрећемо на глобалне приорите препознате у документима 39 Ц/5 и 39 Ц/6;

3. Буџет пројекта: Сазив 40. сједнице Генералне конференције УНЕСЦО, одлучио је да за циклус 2020-2021, укупна вриједност финансијске подршке за пријављене пројекте не би требало да буде већа од:
• УС 26.000 $ за национални пројекат или активност,
• УС 28.000 $ за субрегионалне или међу-регионалне пројекте или активности,
• УС 38.000 $ за регионалне пројекте или активности.

Постотак од укупног износа одобреног за Програм партиципације за 2020-2021 не смије прелазити: 7% за хитну помоћ, 5% за невладине организације (НВО) и 3% за регионалне активности.

Пројекти који добију подршку УНЕСЦО у оквиру овог циклуса, морају бити реализовани закључно са 31. децембром 2021. године. Такође, апликанти су по завршетку пројекта дужни доставити финансијски извјештај изражен у америчким доларима, са детаљним описом трошкова (укључујући банковне трансфере у локалној валути), као и извјештај евалуације пројекта, који у потпуности описује имплементацију и резултате који су остварени током пројекта, најкасније до 20. марта 2022. године.

4. Рок за предају пројекта: крајњи рок за предају пројекта је 30. април 2020. године. Такође, скрећемо пажњу да сви субјекти који су у претходном циклусу добили средства из овог Програма, а нијесу предали финансијски извјештај на начин дефинисан претходним Позивом и у комуникацији са Канцеларијом за УНЕСЦО, неће добити препоруку за наставак сарадње.

5. Ниво пројекта: национални, подрегионални (сарадња неколико земаља из истог географског подручја, нпр. земље Југоисточне Европе), регионални (сарадња свих земаља једног региона) и међурегионални (сарадња земаља из различитих региона).
Региони: Африка, Арапске земље, Азија и Пацифик, Европа и Сјеверна Америка, Латинска Америка и Кариби.

Начин и рок пријаве:

Пријавне обрасце на енглеском језику потребно је доставити у електронској и штампаној форми до 30. априла 2020. године Црногорској националној комисији за УНЕСЦО.
Обрасце у електронској форми доставити на адресу: тијана.вујовиц@мку.гов.ме . Потписане и овјерене оригинале у два примјерка на поштанску адресу:


Црногорска национална комисија за УНЕСЦО
Министарство културе Црне Горе
Улица Његошева, 81250 Цетиње
Са назнаком: Пријава за Програм партиципације 2020-2021

Према пропозицијама програма, Црногорска национална комисија за УНЕСЦО врши предселекцију пријава. Резултати предселектованих, али и финално одобрених, пројеката биће објављени на сајту Националне комисије и на сајту Министарства културе.

Образац за аплицирање можете пронаћи овдје.

Више детаља о Програму партиципације 2020-2021 можете пронаћи овдје.