Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Telegram saučešća ministra Bogdanovića povodom smrti Derviša Belog Selhanovića

Datum objave: 21.04.2020 13:45 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Povodom smrti Derviša Belog Selhanovića, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća njegovoj porodici.

„Iskreno žalim zbog smrti Derviša Belog Selhanovića, kulturnog poslenika, sportiste i istaknutog sportskog radnika. Njegov pregalački rad utkan je u temelje mnogih institucija kulture, počev od Republičkog centra za kulturu, Centra savremene umjetnosti Crne Gore, ZAMTES-a, do Centra za razvoj kulture manjina.

Pored profesionalne posvećnosti u radu, krasili su ga kreativna svestranost, iskazana kroz brojne stručne knjige iz oblasti sporta, psihologije, komunikologije i vedar duh kojim je u različitim prilikama promovisao specifičnu i prepoznatljivu izvornu duhovitost Podgoričana. Mnoga od njegovih autorskih djela ostaće značajna vrijednost našeg stvaralačkog prostora.
Njegovim odlaskom naša kulturna scena izgubila je jednog od stvaralaca koji je odano i s uvjerenjenjem predano radio na očuvanju i razvijanju trajnih kulturnih vrijednosti i multikulturalizma“, navedeno je u telegramu ministra Bogdanovića.

Ministarstvo kulture