Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Poziv za iskazivanje interesa: Jačanje upravljanja, promocija i održivo korišćenje kulturnog nasljeđa za razvoj u Crnoj Gori

Datum objave: 11.05.2020 14:21 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Antena kancelarija u Sarajevu UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu iz Venecije, objavila je poziv za iskazivanje interesovanja kvalifikovanih i iskusnih institucija, pravnih i fizičkih lica za podršku u okviru projekta „Jačanje upravljanja, promocija i održivo korišćenje kulturnog nasljeđa za razvoj u Crnoj Gori“.

Ovaj poziv predstavlja zajedničku aktivnost Vlade Crne Gore i UNESCO, u okviru Agende 2030 za postizanje ciljeva održivog razvoja.
Glavni cilj projekta je poboljšanje politika i strategija upravljanja kulturnim nasljeđem i jačanje njegove integracije u održivo razvojnom procesu, tj. poboljšanje zaštite i održivog korišćenja bogate kulturne baštine. U ovom procesu, projekat će takođe definisati i prioritete za razvoj profesionalnih i institucionalnih kapaciteta u skladu sa prioritetima i potrebama.

Rok za prijavu je 25.maj 2020. godine.

Detaljne informacije o kriterijumima i načinu apliciranja možete pronaći na sljedećem linku:UNESCO
Prijave se podnose elektronskim putem, gospođi Maji Nikolić, na e-mail m.nikolic@unesco.org , sa naznakom za „Jačanje upravljanja, promocija i održivo korišćenje kulturnog nasljeđa za razvoj u Crnoj Gori“
Za sve dodatne informacije, možete se obratiti gospodinu Siniši Šešumu (e-mail: s.sesum@unesco.org ; telefon: +378 33 222 796.