Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Позив за исказивање интереса: Јачање управљања, промоција и одрживо коришћење културног насљеђа за развој у Црној Гори

Датум објаве: 11.05.2020 14:21 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Антена канцеларија у Сарајеву УНЕСЦО Регионалног бироа за науку и културу из Венеције, објавила је позив за исказивање интересовања квалификованих и искусних институција, правних и физичких лица за подршку у оквиру пројекта „Јачање управљања, промоција и одрживо коришћење културног насљеђа за развој у Црној Гори“.

Овај позив представља заједничку активност Владе Црне Горе и УНЕСЦО, у оквиру Агенде 2030 за постизање циљева одрживог развоја.
Главни циљ пројекта је побољшање политика и стратегија управљања културним насљеђем и јачање његове интеграције у одрживо развојном процесу, тј. побољшање заштите и одрживог коришћења богате културне баштине. У овом процесу, пројекат ће такође дефинисати и приоритете за развој професионалних и институционалних капацитета у складу са приоритетима и потребама.

Рок за пријаву је 25.мај 2020. године.

Детаљне информације о критеријумима и начину аплицирања можете пронаћи на сљедећем линку:УНЕСЦО
Пријаве се подносе електронским путем, госпођи Маји Николић, на е-маил м.николиц@унесцо.орг , са назнаком за „Јачање управљања, промоција и одрживо коришћење културног насљеђа за развој у Црној Гори“
За све додатне информације, можете се обратити господину Синиши Шешуму (е-маил: с.сесум@унесцо.орг ; телефон: +378 33 222 796.