Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Телеграм саучешћа министра Богдановића поводом смрти сликара Војислава Воја Татара

Датум објаве: 14.05.2020 10:13 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Поводом смрти истакнутог црногорског умјетника, сликара Војислава Воја Татара министар културе Александар Богдановић упутио је телеграм саучешћа, у којем се наводи:

„Жалим због смрти истакнутог црногорског умјетника Воја Татара, који је стваралачким опусом дао немјерљив и препознатљив допринос црногорској ликовној умјетности.

Његово богато и изванредно вишедеценијско дјело носи печат домовине Црне Горе и родног цетињског краја. Током дуже од шест деценија умјетничког рада, темељно, истрајно и неуморно истраживао је и интерпретирао љепоте црногорског пејзажа и цеклинског камена, остајући тако до краја посвећен и вјеран свом завичају.

Тај чудесни свијет који је створио Војо Татар потврђена је вриједност и трајно насљеђе црногорске културе, а уз остале великане наше ликовне умјетности послијератног периода, биће и снажан ослонац и путоказ генерацијама умјетника које долазе.
Уз захвалност великом умјетнику на прегалаштву и стваралачким достигнућима, његовој породици, пријатељима и умјетничкој заједници упућујем изразе искреног саучешћа“.


Министарство културе