Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Подршка филмовима од посебног значаја за црногорску културу и остварењу за дјецу и омладину

Датум објаве: 15.05.2020 17:46 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе и Филмски центар Црне Горе ове године подржаће три пројекта у категорији суфинансирања филмова од посебног значаја за црногорску културу и један пројекат у категорији суфинансирања филмова за дјецу и омладину.
Када је ријеч о суфинансирању филмова од посебног значаја за црногорску културу, подржани су пројекти: „Ровачка република” редитеља Жељка Сошића, продуцентске компаније Догма студио; „Данило” редитеља Андра Мартиновића, продуцентске компаније Мимесис и „Суђење Тодора Кадића” у режији Андрије Мугоше и Милорада Милатовића, продуцентске компаније А продуцтион.

Пројекат „Планета 7693”, редитеља Гојка Беркуљана, продуцентске компаније А продуцтион, подржан је у категорији суфинансирања филмова за дјецу и омладину.
У категорији филмова од посебног значаја за црногорску културу стручни консултанти били су драмски писац и сценариста проф. др Ненад Вујадиновић, историчар др Бобан Батрићевић и филмски критичар Вук Перовић, док су у категорији филмова за дјецу и омладину стручни консултанти били психолог Радоје Церовић, продуцент др Един Јашаровић и сценариста Стефан Бошковић.

Одлуку о суфинансирању филмова од посебног значаја за ЦГ културу можете преузети овдје

Одлуку о суфинансирању филмова за дјецу и омладину можете преузети овдје