Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Подношење приједлога за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину

Датум објаве: 15.06.2020 13:57 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе, на основу члана 14 Закона о државним наградама („Сл. лист Црне Горе“, бр. 17/19) и члана 8 Пословника о раду Жирија за додјелу Тринаестојулске наградеОБАВЈЕШТАВА ЈАВНОСТ


Да, сходно Закону о државним наградама, Жири за додјелу Тринаестојулске награде може у 2020. години додијелити три Тринаестојулске награде, као годишње награде (у даљем тексту: Тринаестојулска награда за 2020. годину), с тим да се у једној области може додојелити само једна годишња Тринаестојулска награда за 2020. годину.

Приједлози за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину могу се подносити закључно са 25. јуном 2020. године.

Тринаестојулска награда за 2020. годину додјељује се грађанину или држављанину Црне Горе, групи лица или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе, за резултате од изузетног значаја за Црну Гору, остварене у години која претходи додјели награде, у областима културног и умјетничког стваралаштва, спорта, природних и друштвених наука, привреде, екологије, односно за дјела или остварења у свим областима рада и стваралаштва која доприносе развоју и афирмацији Црне Горе.

Као остварење у години која претходи додјели награде, сматра се 2019. година.

Право да поднесу приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину, имају државни орган, орган државне управе, орган локалне самоуправе, орган локалне управе, установа, привредно друштво, невладина организација, друго правно лице, група лица, појединац, и др. 

Приједлози за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину подносе се Министарству културе, непосредно на архиви Министарства или препорученом пошиљком, на адресу: Министарство културе, ул. Његошева бб, Цетиње са напоменом – приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину.

Приједлог се подноси у писаној форми са образложењем, и мора садржати основне податке о предложеном лицу и његовом дјелу са поткрепљеним доказима који потврђују изузетан допринос развоју области, за које се предлаже додјела награде. 

Уз приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину обавезно се подноси доказ о држављанству, или пребивалишту предложеног физичког, односно о сједишту предложеног правног лица.

Зависно од области рада и стваралаштва, уз приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину, подносе се одговарајући прилози (објављено дјело, каталог, рецензија, стручна критика и др.). 

Ако се приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2020. годину подноси за књижевно или научно дјело, или за презентацију, односно извођење умјетничког дјела, подносилац приједлога је дужан да уз приједлог достави осам примјерака књиге, каталога, или друге публикације, на коју се се приједлог односи.


Приједлози се подносе уз образац који можете преузети овдје.

Достављени приједлози се не враћају, и не надокнађују.

Неблаговремени приједлози неће се разматрати.

Додатна обавјештења могу се добити у Министарству културе, на тел. 069/243-433 као и на е-маил: марија.мрваљевиц@мку.гов.ме