Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom: Snažnija podrška realizaciji zajedničkih projekata nakon pandemije

Ministar Bogdanović sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom:  Snažnija podrška realizaciji zajedničkih projekata nakon pandemije
Datum objave: 24.06.2020 13:22 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas na Cetinju sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Nj. E. Meglenom Ivanovom Plugčievom-Aleksandrovom.

Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju saradnje između Crne Gore i Bugarske u svim segmentima nakon usporavanja na globalnom nivou usljed pandemije korona virusa, ali i o snažnijoj podršci u daljoj realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti kulture.

Ministar Bogdanović istakao je da je Bugarska naša prijateljska zemlja, sa kojom Crna Gora ima tradicionalno dobre odnose, te da to dodatno obavezuje da se prioriteti u saradnji sa ovom državom kontinuirano razvijaju u svim oblastima.

Ambasadorka Plugčieva-Aleksandrova pohvalila je uspjeh Crne Gore u borbi sa epidemijom korona virusa i napore koje naša zemlja ulaže u ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije. Posebno se osvrnula na kontinuiranu saradnju Bugarske i Crne Gore u oblasti kulture i istakla da je bugarska strana veoma zainteresovana za dodatno snaženje odnosa u ovoj sferi.

Na sastanku je zaključeno da će potpisivanje Programa o saradnji u oblasti kulture za period 2020 - 2022, koji je u fazi usaglašavanja, dodatno unaprijediti odnose dvije zemlje kada je riječ o kulturi.

Ministarstvo kulture