Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић са амбасадорком Плугчиевом-Александровом: Снажнија подршка реализацији заједничких пројеката након пандемије

Министар Богдановић са амбасадорком Плугчиевом-Александровом:  Снажнија подршка реализацији заједничких пројеката након пандемије
Датум објаве: 24.06.2020 13:22 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас на Цетињу са амбасадорком Бугарске у Црној Гори Њ. Е. Мегленом Ивановом Плугчиевом-Александровом.

На састанку је било ријечи о интензивирању сарадње између Црне Горе и Бугарске у свим сегментима након успоравања на глобалном нивоу усљед пандемије корона вируса, али и о снажнијој подршци у даљој реализацији заједничких пројеката из области културе.

Министар Богдановић истакао је да је Бугарска наша пријатељска земља, са којом Црна Гора има традиционално добре односе, те да то додатно обавезује да се приоритети у сарадњи са овом државом континуирано развијају у свим областима.

Амбасадорка Плугчиева-Александрова похвалила је успјех Црне Горе у борби са епидемијом корона вируса и напоре које наша земља улаже у ублажавање економских посљедица пандемије. Посебно се осврнула на континуирану сарадњу Бугарске и Црне Горе у области културе и истакла да је бугарска страна веома заинтересована за додатно снажење односа у овој сфери.

На састанку је закључено да ће потписивање Програма о сарадњи у области културе за период 2020 - 2022, који је у фази усаглашавања, додатно унаприједити односе двије земље када је ријеч о култури.

Министарство културе