Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Телеграм саучешћа министра Богдановића поводом смрти Даринке Матић-Маровић

Датум објаве: 16.07.2020 10:37 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти уважене диригенткиње Даринке Матић-Маровић.

„Даринка Матић-Маровић припадала је најужој југословенској умјетничкој елити, била је персона која је музичку умјетност издигла изнад устаљених стандарда, стварајући особени стил дириговања којим је суверено владала на домаћој и међународној сцени. У развојном путу црногорске умјетничке музике остаће упамћени њени бројни концерти високих умјетничких домета, вокална и вокално-инструментална дјела извођена са истом посвешћеношћу једнако на домаћим фестивалима и позорницама, као и на престижним међународним сценама. 

Памтићемо њену дубоку оданостзавичају - Црној Гори и педагошку мисију исказану кроз успостављање одсијека за хорско дириговање у нашој земљи. Бројне награде и највећа признања свједоче о трагу велике умјетнице, али изнад свега о трагу мудрог учитеља исконске позитивне енергије.Њен бокељски дух, енергијаи страст за умјетношћу којом се бавила остају у свима који су слиједили њен пут умјетности. Уз неизмјерну захвалност великој умјетници на изузетним достигнућима, њеној породици, пријатељима и умјетничкој заједници упућујем изразе искреног саучешћа“, наведено је у телеграму министра Богдановића. 

Министарство културе