Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Кампања „Активирај се за културу – црногорска баштина дио европског насљеђа“, поводом Дана младих

Кампања „Активирај се за културу – црногорска баштина дио европског насљеђа“, поводом Дана младих
Датум објаве: 07.08.2020 12:15 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


Генерални секретаријат Владе Црне Горе – Сектор за информисање јавности о Европској унији и процесу приступања ЕУ, у сарадњи са Министарством културе, покреће кампању „Активирај се за културу – црногорска баштина дио европског насљеђа“, поводом 12. августа, Међународног дана младих.

Овај датум обиљежава се од 2000. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација у својој резолуцији прихватила препоруку Свјетске конференције министара за младе да 12. август буде проглашен Међународним даном младих.

Циљ овогодишње кампање, која се реализује у оквиру пројекта МЕ4ЕУ, који финансира ЕУ, је да заинтересује младе људе из Црне Горе, узраста од 18 до 30 година, за културну баштину и црногорско културно насљеђе, али и да им покаже да је црногорска културна баштина неодвојив дио европске културе.

У оквиру кампање, у сриједу, 12. августа у 12.00 сати ће бити организован онлине квиз о познавању црногорске културе и културних знаменитости, у ком ће моћи да учествују сви заинтересовани млади људи из Црне Горе. Квизу ће се приступати путем линка који ће, уз инструкције за учешће, биће објављен на друштвеним мрежама @ме4еу у наредних неколико дана.

Пет најбољих учесника квиза биће награђено тродневним обиласком црногорских културних знаметнитости, уз боравак у некој од туристичких дестинација у Црној Гори. Тродневни боравак биће обезбијеђен за награђене, као и за још једну особу коју желе да обрадују боравком у црногорским туристичким центрима.

Кампању „Активирај се за културу – црногорска баштина дио европског насљеђа“ подржали су и наши успјешни писци, глумци и музичари. Њихове поруке, као и детаљи у вези са квизом, биће објављени на налозима @ме4еу на Фацебооку, Инстаграму и Тwиттеру.

Позивамо младе људе да прате објаве на нашим друштвеним мрежама и да се активирају за културу!

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ