Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић у Улцињу: Почеле активности на реконструкцији некадашње кино сале, вриједност инвестиције 1,3 милиона еура

Министар Богдановић у Улцињу: Почеле активности на реконструкцији  некадашње кино сале, вриједност инвестиције 1,3 милиона еура
Датум објаве: 17.08.2020 17:24 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић боравио је данас у радној посјети Улцињу, гдје је са предсједником Општине Лором Нрекићем разговарао о текућим пројектима, али и о активностима које је потребно предузети у циљу побољшања културне понуде овог града и креирања бољих услова за стварање и рад улцињских умјетника.

МКУ
Том приликом, потписан је уговор о реконструкцији некадашње кино сале у сврху успостављања поливалентног простора, који ће обухватити биоскоп и мултимедијалне садржаје. Документ о реализацији овог капиталног пројекта потписали су данас министар Богдановић и предсједник Општине Улцињ Лоро Нрекић.

„Драго ми је што смо овим споразумом озваничили почетак активности на реконструкцији некадашњег кина, који ће убудуће имати функцију и биоскопа и мултимедијалног центра. Ријеч је о радовима вриједним 1,3 милиона еура, а реализацијом овог пројекта, уз подршку Владе Црне Горе, ствараоци и грађани Улциња ускоро ће добити један од најрепрезентативнијих објеката у држави“, казао је министар Богдановић. 
    
На данашњем састанку са руководством улцињске општине било је ријечи и о дјелатности Центра за културу, у чије опремање је, кроз сарадњу са УНДП, уложено 80.000 еура.
„Радује ме визија локалне управе, која разумије да културна понуда, укључујући и археолошке локалитете, може бити додатна шанса за позиционирање Улциња као туристичке дестинације, односно да је ријеч о два комплементарна процеса“, нагласио је министар Богдановић.

На састанку је било ријечи и заједничким активностима у области ревитализације културне баштине. Министар Богдановић подсјетио је да Центар за конзервацију и археологију у континуитету спроводи археолошка истраживања на локалитету Свач, те да је ове године почела санација моста на Клезни, чија друга фаза улази у завршницу.
  
„И овом приликом поручујем и улцињским културним радницима и локалној умјетничкој сцени да је Министарство културе у потпуности посвећено и њима и њиховим пројектима. Желимо да реализујемо што више њихових идеја, јер овај град, увјерили смо се, има изузетан потенцијал када је култура у питању“, казао је министар Богдановић.

Предсједник Општине Улцињ Лоро Нрекић истакао је да је посјета министра Богдановића показатељ изузетне сарадње локалне управе и Министарства културе. Оцијенио је да је подршка за пројекте и активности о којима је данас било ријечи од великог значаја за бржи и бољи развој културних потенцијала овог града. Посебно је указао на значај потписаног уговора зато што ће, како је нагласио, реконструкцијом некадашњег кина, који се сада налази у рушевном и девастираном стању, бити остварен сан свих Улцињана, а овај град добиће савремени мултифункционални објекат.
„Кроз овакве и сличне пројекте желимо да подстичемо културу у Улцињу, јер овај град то заслужује“, казао је Нрекић.

Током радног боравка у Улцињу, министар Богдановић обишао је Центар за културу и почетак радова на Споменику слободе. Санација овог спомен комплекса реализује се у оквиру пројекта Мицро 030, а финансијски је подржало Министарство културе.

МКУМКУМинистарство културе