Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић за ЦДМ: Грађанска Црна Гора овог пута мора добро разумјети поруку која јој је послата

Министар Богдановић за ЦДМ: Грађанска Црна Гора  овог пута мора добро разумјети поруку која јој је послата
Датум објаве: 09.11.2020 10:38 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


"Ревизија историје процес је који је дубоко укоријењен на овим просторима, а у случају данашње епизоде у Будви - кључно питање је ко су ововремени носиоци ревизионизма", казао је за ЦДМ министар културе Александар Богдановић.

Како је нагласио, од некога ко сматра да коронавирус не постоји и да је демонизација црквени обред, изненађење би било да таква појава и њени сљедбеници признају историјску фактографију.

"Поводом напада на грађанку Будве, која је на скупу указала чиме се његови организатори баве, морамо истаћи да је најважније то што главни актер данас није урлао, по чему је препознатљив у јавности.

Када се то узме у обзир, јасно је да су и процеси удара на црногорску историју спали на најопскурнија лица, којима је мјесто најприје у сатири. Такви и пропагирају сумануту и по стабилност ризичну идеју о спуштању маузолеја и градитељским подухватима на Цетињу и Ловћену, такви аболирају скрнављење гробова по Црној Гори, таквима боде очи антифашизам и сваки монументални траг о њему", нагласио је министар Богдановић.

Додао је да се супротстављање процесу ревизије, скрнављења, лажи и подвала тиче сваког слободомислећег појединца. 
„Свако на свој начин може реаговати - и само на тај начин може се градити друштво засновано на истини, антифашизму и грађанском концепту, гдје људска права неће бити сатјерана у канцеларију, а права етничких група у подрум. Јер - ослободиоци су увијек ослобађали. До сад није забиљежен примјер да је неко ослободио било шта на начин што је мирно ушетао у већ ослобођени град, из ког се окупатор претходно повукао. Зато, грађанска Црна Гора, која је имала много стрпљења, овог пута мора добро разумјети поруку која јој је послата, поручио је министар Богдановић.

Министарство културе