Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Uspješna realizacija konkursa podrške kulturnim djelatnicima tokom pandemije: Slogan „Živimo kulturu“ postao zaštitni znak podrške umjetnosti u doba korone

Uspješna realizacija konkursa podrške kulturnim djelatnicima tokom pandemije: Slogan „Živimo kulturu“ postao zaštitni znak podrške umjetnosti u doba korone
Datum objave: 13.11.2020 14:39 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo kulture, pod logom „Živimo kulturu“, uspješno realizuje vanredni program sufinansiranja aktivnosti iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, koje su u funkciji zaštite socio-ekonomskih interesa najugroženijih kulturnih djelatnika tokom pandemije korona virusa.

Podsjećamo, Ministarstvo kulture Crne Gore među prvima u regionu donijelo je set mjera podrške kulturnim stvaraocima i već na početku prvog talasa pandemije urgentno reagovalo u cilju obezbjeđivanja uslova za rad brojnim nezaposlenim umjetnicima i stručnjacima u kulturi, ali i kako bi im omogućili da projekte realizujuu specifičnim uslovima koji korespondiraju sa zaštitnim mjerama propisanim od strane NKT. U tom kontekstu, Ministarstvo kulture jeveć u aprilu opredijelilo vanrednih 500.000 eura podrške za konkurs na kojem jepodržano 59 projekata iz oblasti likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna, 27 projekata iz muzičke djelatnosti, 19 projekata iz oblasti pozorišta, 15 iz sfere književnosti i 20 iz oblasti kinematografije, čiju realizaciju od tada na adekvatan način prati i cjelokupna domaća medijska zajednica.

Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti pod okriljem kampanje „Živimo kulturu“, evidentno je da je ovajslogan prepoznati kao brend pa je, u tom kontekstu, kao svojevrsni zaštitni znak podrške umjetnicima u vremenu korone prisutanna svim medijskim platformama u Crnoj Gori. Sve zastupljenijilogo „Živimo kulturu“ kako na društvenim mrežama, tako i u elektronskim i štampanim medijima najbolji je pokazatelj kvaliteta i kvantiteta ove kampanje, budući da je više stotina kulturnih poslenika podržano kroz pomenuti vanredni konkurs. Tako, pored zastupljenosti na Javnom servisu tokom prvog talasa korona virusa, kada je svakodnevno emitovan višečasovni serijal kulturnog programa, danas svjedočimo sve većem broju umjetničkih sadržaja i programa iz oblasti kulture koji su zaživjeli pod logom„Živimo kulturu“. Sve ovonedvosmisleno ukazujena očekivan uspjeh misije naše kampanjepodrške kulturi tokom pandemije, koja je sasvim opravdano naišla i na odličan odjek u javnosti.

Ministarstvo kulture