Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Telegram saučešća ministra Bogdanovića povodom smrti Zorana Živkovića

Datum objave: 18.11.2020 10:43 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Zorana Živkovića, istaknutog crnogorskog producenta, dugogodišnjeg direktora Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala, predsjednika Savjeta Filmskog centra Crne Gore i predsjednika Selekcione komisije za izbor crnogorskog kandidata za nagradu Oskar.

„S osjećajem izrazite tuge primili smo vijest o iznenadnom odlasku Zorana Živkovića, našeg velikog i poštovanog prijatelja i kolege, istinskog profesionalca i pregaoca, koji je cijelog života neumorno, s posebnom emocijom i žarom, bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji“, navedeno je u telegramu saučešća.

Ministar Bogdanović u telegramu je istakao i da je Živkovićev producentski angažman ostavio neizbrisiv trag u brojnim filmskim projektima, muzičkim programima, pozorišnim predstavama i domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama.

„Pored toga, njegovo ime bilo je sinonim za sva kulturno-umjetnička dešavanja u Herceg Novom, gradu u kojem je sa posebnim senzibilitetom i ponosom gradio umjetnički i stvaralački kredibilitet. Pamtićemo ga i kao plemenitu ličnost koja se rijetko srijeće i biti zahvalni za dugogodišnji doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji crnogorske kulture.Uvjereni smo da cjelokupna crnogorska umjetnička i stvaralačka zajednica iskreno žale zbog njegovog odlaska i da saosjećaju sa porodicom u velikom i nenadoknadivom gubitku“, navedeno je u telegramu ministra Bogdanovića.

Ministarstvo kulture