Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Телеграм саучешћа министра Богдановића поводом смрти Зорана Живковића

Датум објаве: 18.11.2020 10:43 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти Зорана Живковића, истакнутог црногорског продуцента, дугогодишњег директора Филмског фестивала Херцег Нови-Монтенегро филм фестивала, предсједника Савјета Филмског центра Црне Горе и предсједника Селекционе комисије за избор црногорског кандидата за награду Оскар.

„С осјећајем изразите туге примили смо вијест о изненадном одласку Зорана Живковића, нашег великог и поштованог пријатеља и колеге, истинског професионалца и прегаоца, који је цијелог живота неуморно, с посебном емоцијом и жаром, био привржен црногорској култури и кинематографији“, наведено је у телеграму саучешћа.

Министар Богдановић у телеграму је истакао и да је Живковићев продуцентски ангажман оставио неизбрисив траг у бројним филмским пројектима, музичким програмима, позоришним представама и домаћим и међународним фестивалима и манифестацијама.

„Поред тога, његово име било је синоним за сва културно-умјетничка дешавања у Херцег Новом, граду у којем је са посебним сензибилитетом и поносом градио умјетнички и стваралачки кредибилитет. Памтићемо га и као племениту личност која се ријетко сријеће и бити захвални за дугогодишњи допринос развоју, унапређењу и афирмацији црногорске културе.Увјерени смо да цјелокупна црногорска умјетничка и стваралачка заједница искрено жале због његовог одласка и да саосјећају са породицом у великом и ненадокнадивом губитку“, наведено је у телеграму министра Богдановића.

Министарство културе